Όταν το «παιχνίδι» παίζεται μέχρι το 90’ (και 30’’) τότε το λάθος μπορεί να γίνει ακόμα και πάνω στο σφύριγμα. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε το ολέθριο για τη «Νέα Εποχή» σφάλμα να αναρτηθεί φωτογραφία με τους κ.κ. Φούρκα και Βαλιώτη που χαιρετιούνται. Στόχος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας που έκανε την στιγμιαία ανάρτηση: Να υπονοηθεί ότι οι δύο άνδρες συνεργάζονται την Β’ Κυριακή των εκλογών. Ο θιγόμενος Βαγγέλης Βαλιώτης (και γράφουμε θιγόμενος γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια προοπτική συνεργασίας) έσπευσε να για να «κατέβει» η ανάρτηση και να δηλώσει στην τοπική τηλεόραση ότι όχι μόνο δεν τίθεται τέτοιο θέμα αλλά και να καταγγείλει την ενέργεια. Μια φωτογραφία από τα παλιά αναρτήθηκε σε λάθος μέσον την λάθος ώρα…Πολλά έγιναν τη λάθος ώρα σε αυτές τις εκλογές…
Μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται ο επικοινωνιολόγος της «Νέας Εποχής» το πρόβλημα που δημιουργούν τέτοιες ενέργειες.
Κατά τα άλλα η μάχη συνεχίζεται υπο βροχήν, αντί για ντιμπέιτ, είδαμε μονόλογο και τελικά δεν καταλάβαμε: Πώς ο Δήμος Σπαρτιατών κατηγορείται ότι δεν έχει μελέτες και την ίδια στιγμή η Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Ταϋγέτου «ελέγχεται» γιατί έχει κάνει πολλές μελέτες για λογαριασμό του Δήμου Σπαρτιατών; Τελικά τι συμβαίνει;
Στην αναμέτρηση Αργειτάκου – Φούρκα τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής. Ο Σταύρος Αργειτάκος έχει μοιράσει ρόλους στους συνεργάτες του, εκλεγμένους και μη και για την Β’ Κυριακή. Ο Κώστας Φούρκας έχει πάρει, θέλοντας και μη, όλο το παιχνίδι στις πλάτες του…
Ο Σταύρος Αργειτάκος δηλώνει ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για αλλαγή νοοτροπίας εκδηλώνοντας έτσι την απόφασή του να αλλάξει τα κακώς κείμενα ακόμα και αν χρειαστεί να δυσαρεστήσει κάποιους συνεργάτες του. Ο Κώστας Φούρκας επιμένει ότι μπορούμε άλλον συνδυασμό να έχουμε ψηφίσει την πρώτη Κυριακή και άλλο τη δεύτερη. Δηλαδή αποδέχεται ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να εξοφλεί υποχρεώσεις την πρώτη Κυριακή και να επιλέγει Δήμαρχο τη δεύτερη. Γιατί να μην συμβάινει και το αντίστροφο;
Αδιανόητη λογική για τον αναποφάσιστο πολίτη που θέλει να ψηφίζει προγράμματα και λογικές που θα αλλάξουν τον τόπο. Με την παραδοχή αυτή ο Κ Φούρκας είναι σαν να συμφωνεί ότι ο απέναντι συνδυασμός είχε τις καλύτερες επιλογές σε συμβούλους ενώ ο δικός του μόνο στον επικεφαλήςΈνα συμπαθητικό, ή ισχυρό, ή αναγνωρίσιμο πρόσωπο δεν είναι αρκετό για να αλλάξει ένα Δήμο αν δεν έχει Πρόγραμμα. Ένας μετριοπαθής, είτε ήπιος, είτε συνθετικός πολιτικός μπορεί να φέρει την ανατροπή αν έχει Πρόγραμμα και καλούς συνεργάτες. Η προσωπολατρία έχει προ πολλού «πεθάνει»… Η ενός ανδρός αρχή είναι πλέον αξίωμα για την ιστορία και όχι για το μέλλον…