Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πληρώνουν ενοίκιο 6.000 το χρόνο για άδειο νηπιαγωγείο;

Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

Δυσάρεστες εντυπώσεις και εύλογες σκέψεις δημιουργεί η έντονη φημολογία για το νηπιαγωγείο του Μυστρά.
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι συζητήσεις γύρω από ένα θέμα, που αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, τότε θα αποτελέσει μέγα ζήτημα .
Οι συζητήσεις ανάμεσα στους δημότες του Μυστρά κάνουν λόγω για ένα απαράδεκτο - κατά τη γνώμη τους - φαινόμενο.
Η αίθουσα που στεγαζόταν εδώ και δύο χρόνια το νηπιαγωγείο Μυστρά ενώ δεν χρησιμοποιείται παραμένει νοικιασμένη και μάλιστα με μίσθωμα, όπως λένε, 500 ευρώ.
Οι ανάγκες του νηπιαγωγείου του Μυστρά σήμερα εξυπηρετούνται στο σχολικό κτίριο του Αγίου Ιωάννου. Ωστόσο οι αρμόδιοι έκριναν ότι η αίθουσα που βρίσκεται άδεια στον Μυστρά πρέπει να είναι νοικιασμένη και να καταβάλλονται γι’ αυτό το λόγο 6.000 ευρώ κάθε χρόνο.
Αν πράγματι οι συζητήσεις των δημοτών του Μυστρά έχουν στοιχεία αλήθειας και αν η συγκεκριμένη αίθουσα είναι – χωρίς λόγο – νοικιασμένη, αποδίδοντας έτσι στον ιδιοκτήτη, σε καιρό οικονομικής κρίσης, 6.000 ευρώ τον χρόνο, τότε οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να δούμε άμεσα την απόδοση των ευθυνών να μετουσιώνεται σε παραιτήσεις.
Αν πάλι δεν ισχύουν, όσα φημολογούνται, και δεν καταβάλλεται ενοίκιο για μια άδεια αίθουσα, τότε και πάλι οι αρμόδιοι πρέπει με ανακοίνωσή τους να ενημερώσουν και να συμμορφώσουν τους ανήσυχους πολίτες της μικρλής κοινωνίας του Μυστρά.
Πολύ σύντομα, πιστεύω, θα γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Αν δηλαδή ο Δήμος Σπάρτης, καθ’ ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος φορέας για τη στέγαση των μαθητών έχει διαχειρισθεί ορθά, έντιμα και δίκαια τα χρήματα του ελληνικού λαού. Θα αποδειχθεί επίσης το αν, οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες, έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας.
Μια και μόνον απλή σκέψη είναι αρκετή για να καταδείξει το μέγεθος του πράγματος αν τελικά επαληθευτούν οι πολίτες: Φανταστείτε το νηπιαγωγείο του Αγίου Ιωάννη που εξυπηρετεί και τα παιδιά του Μυστρά να έχει ελλείψεις  στη λειτουργία του, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, τη στιγμή που καταβάλλεται ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα για μία άδεια και αναξιοποίητη αίθουσα στον Μυστρά!
Αναμένουμε ενημέρωση!

Πηγή - notospress.gr