Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Συνωστισμός ή σφαγή υποψηφίων στον Δήμο Σπάρτης;

Δεν στέκει με τίποτα η διαρροή ότι ενδέχεται υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης να είναι ο Γρηγόρης Αποστολάκος. Όχι μόνο γιατί δεν φαίνεται να έχει τέτοια φιλοδοξία αλλά διότι έχει οριστεί πλέον πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ έχει ενεργοποιήσει το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα. Μάλιστα, φήμες θέλουν να αναλαμβάνει και υποθέσεις που αφορούν στον Δήμο Σπάρτης. Όποιος επιμένει στη φήμη θέλει να μας αποπροσανατολίσει.

Η φιλία του, άλλωστε, με τον σημερινό Δήμαρχο Σπάρτης δεν θα επέτρεπε τέτοιο κτύπημα κάτω από την έτσι κι αλλιώς πολύκοπη – πολιτική – μέση του Δημάρχου.

Παρόλαυτα έντονη είναι η ανησυχία για το αν θα υπάρξει άλλος υποψήφιος που θα μπορέσει να απειλήσει τον σημερινό δήμαρχο.

Το «αξίωμα» ότι «ο Αργειτάκος δεν κτυπιέται» από τους υπάρχοντες πρέπει να διατηρηθεί κραταιό και αδιαμφισβήτητο όσο το δυνατόν πιο πολύ. Αυτό είναι και το μέλημα των εξωκοινοβουλευτικών του κ. Αργειτάκου.

Ο υπ’ αριθμόν ένας αντίπαλος θα μπορούσε να είναι ο Βαγγέλης Βαλιώτης, παρόλο που είναι ο άνθρωπος που φούσκωσε τα πανιά του Αργειτάκου στη Β’ Κυριακή των εκλογών του 2010.

Εδώ υπάρχει ένα άλλο αξίωμα που έρχεται να καταρρίψει το προηγούμενο. Αριστερός Δήμαρχος είναι πάντα επιτυχημένος ακόμα και σε δεξιές περιφέρειες και πόλεις. Το παρελθόν αλλά και το παρόν έχει καταδείξει δημάρχους του ΚΚΕ που έγραψαν ιστορία: Δήμος Δάφνης / Μιχαλόπουλος ( εκ Πελλάνας). Δήμος Ηλιούπολης / Κιντής, Δήμος Καισαριανής / Μακρής, Δήμος Πετρούπολης / Παξιμαδάς, Δήμος Ελληνικού / Κορτσίδης, Δήμος Λάρισας / Λαμπρούλης, Δήμος Ελευσίνας / Αμπατζόγλου, Δήμος Ρέντη / Ιωακειμίδης.

Την ίδια στιγμή που αρθρώνει κάποιος το δεύτερο αξίωμα έρχεται αυτόματα μια τρίτη εκδοχή: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κραταιό κοινοβουλευτικό κόμμα με δυναμική  και με εν δυνάμει βουλευτή στον Νομό Λακωνίας δεν θα έχει ψηφοδέλτιο, έστω συνεργασίας, στον Δήμο Σπάρτης; Μάλλον θα έχει!

Κι εκεί προκύπτει το ερώτημα : Οι δυνάμεις και τα πρόσωπα που είχαν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Φούρκα θα επιμείνουν σε δικό τους συνδυασμό; Θα διασκορπιστούν δεξιά και αριστερά; Θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια Αργειτάκου, Βαλιώτη, ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο άλλο;

Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθεί για το αν θα λάβει μέρος ως Παράταξη ή συνεργαζόμενη στις Δημοτικές Εκλογές.

Κι εκεί που θεωρείς κάποιος ότι ο κύκλος των «χαμένων υποψηφίων» κλείνει έρχεται η σατανική φήμη να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Ποιο είναι άραγε το ενδεχόμενο που μπορεί  να φέρει τα επάνω – κάτω;

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στη συνεδρίαση της Επιτροπής ανασυγκρότησης του Πα.Σο.Κ. που «συνήλθε» λίγο πριν την επίσκεψη Βενιζέλου στη Σπάρτη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος βουλευτής.

Εκτιμά, φαίνεται, ότι είναι μάταιο να επιμείνει στην επανεκλογή του. Δηλώνει ότι αποχωρεί κι έτσι ενδέχεται στην διαφαινόμενη λειψανδρία στο Πα.Σο.Κ. να γίνει και «παράκλητος». Τότε υποτίθεται ότι θα στρατευτεί για χάρη του ΠαΣοΚ… και όποιο αποτέλεσμα θα είναι τιμητικό…

Όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την υποψηφιότητα του Λεωνίδα Γρηγοράκου στον διευρυμένο Δήμο Σπάρτης. Το φαντάζεστε! Ασίστ πάσα από Αργειτάκο στον άνθρωπο που τον «έβγαλε» δήμαρχο. Το «ευχαριστώ» το βράδυ των εκλογών δεν ξέρουμε αν ήταν το τελευταίο ήταν όμως εύγλωττο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σχεδόν μια δεκάδα στενών συνεργατών του Σταύρου Αργειτάκου είναι πρόσωπα της άμεσης επιρροής Γρηγοράκου. Όσοι ακριβώς θα χωρούσαν στην κοιλιά ενός ξύλινου αλόγου…
Εδώ δεν μιλάμε για «αξίωμα» αλλά για αξιώματα…

Σε αυτή την περίπτωση ο Σταύρος Αργειτάκος θα μείνει στην ιστορία ως ο «δούρειος δήμαρχος» που «δίνει» την πόλη την ώρα αυτή «κοιμάται»!

Όπως και νάχει, φαίνεται ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει και πάλι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αφού όλοι θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην τελική του απόφαση. Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο σε όσους αποσύρονται. Θέλουν δάφνες και σκήπτρο… κι έχουν προ πολλού «καθαρίσει» το δρόμο. Το αν το έχουν αντιληφθεί οι «οδοκαθαριστές» αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο των προσώπων που εμπλέκονται στην εκλογική προοπτική του Δήμου Σπάρτης τόσο πιο πιθανό είναι να ακούσουμε να το συζητούν και άνθρωποι από το Περιφερειακό επίπεδο.

Αν στην «πολιτική προβλήτα» του Δήμου Σπάρτης θα υπάρχει απλός συνωστισμός ή θα γίνει σφαγή… θα φανεί πολύ σύντομα…