Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υποβάθμισαν την αισθητική και την νοημοσύνη μας!

Μια ακόμα χαρακτηριστική ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες που «κοσμούν» την πινακοθήκη της δημοτικής πλειοψηφίας.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης κατά την περίοδο των εορτών.

Με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Παραλαβής οι Σπαρτιάτες είδαν αυτές τις γιορτές την βάναυση υποβάθμιση τόσο της αισθητικής τους όσο και της νοημοσύνης τους.

Αποδέχθηκαν, μη μπορώντας να αντιδράσουν αλλιώς, μια μίζερη, ελλιπή, ίσως επικίνδυνη και κακόγουστη διακόσμηση και λειτουργία της κεντρικής πλατείας.

Στο κέντρο της πόλης, εκεί που άλλοτε υψώνονταν φωτεινά δένδρα, εκεί που κάποτε έστεκαν πανύψηλοι Αιβασίληδες, εκεί που κάποτε γυρνούσαν λαμπερά καρουζέλ, εκεί που κάποτε έβραζε κερασμένο μελιτόκρασο είδαμε την απόλυτη μιζέρια.
Ο Δήμος φρόντισε μα εξαιρετική προχειρότητα να μας συνεπάρει σε μια κάθοδο συναισθημάτων και παραστάσεων. Την ίδια στιγμή άλλες πόλεις στην Ελλάδα και στην Πελοπόννησο έλαμψαν…

Κάποια πρωινά, διέσωσαν τα προσχήματα τα Ωδεία της πόλης!

Επειδή υπάρχουν κάποιοι κακόπιστοι δορυφόροι της Δημοτικής Αρχής σας παρουσιάζουμε τι προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός  (Μελέτη 3/2012) για τον οποίο ο Δήμος πλήρωσε 5.500 €

Ένα τρένο ηλεκτρικό με 3 βαγόνια
Ένα ηλεκτρικό τρένο με 5 βαγόνια και πλούσιο διάκοσμο
Ένα καμπαναριό φωτισμένο
Ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι
Έναν Άγιο Βασίλη φωτιζόμενο
Ένα Άγιο Βασίλη φωτιζόμενο που χορεύει
Δύο δένδρα στολισμένα

Από αυτά είδαμε ένα τρένο που λίγο έλειψε να σκοτώσει ένα άτακτο τσιγγανάκι (και το οποίο δεν θα παραλάμβανε ο μηχανολόγος μηχανικός κ Μηλιάκος…)
Ένα περιστρεφόμενο παιχνίδι που σε τίποτα δεν θύμιζε χριστουγεννιάτικο διάκοσμο προφανώς περίσσευμα του εργολάβου. Όλα τα άλλα ήταν ανύπαρκτα ή θλιβερά ακριβοπληρωμένα υποκατάστατα…

Η Επιτροπή Παραλαβής, πέρα από τα ζητήματα ασφάλειας που φαίνεται ξεπέρασε εύκολα, παρέλαβε το έργο και προφανώς ο Δήμος το πλήρωσε χωρίς να το ελέγξει...

Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει λοιπόν τους δημότες (αν και το αποφεύγει συστηματικά ) ποιοι αποτελούσαν την Επιτροπή Παραλαβής;

Θα πρέπει να εξηγήσει: γιατί παρελήφθη ένα τέτοιο  έργο;

Θα πρέπει να απαντήσει ο κ Δήμαρχος: έμεινε ικανοποιημένος από ότι είδε, ότι και όπως λειτούργησε και όσα πλήρωσε;

Με την βεβαιότητα ότι δεν θα πάρουμε απάντηση καλούμε τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. κ. Αποστολάκο Δημήτρη και Βαλιώτη Βαγγέλη να θέσουν τα πιο πάνω ερωτήματά μας στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να προκύψει η απάντηση που αναμένουν οι πολίτες.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι εύλογη η διαπίστωση ότι στον Δήμο Σπάρτης ότι αποφασίζουν, ότι  μελετούν, ότι  κατασκευάζουν και ότι  πληρώνουν έχει ως χαμένο πάντα τον Δημότη.

Όποιος θεωρήσει ή χαρακτηρίσει το θέμα δευτερεύον ή επουσιώδες είναι εξαιρετικά επικίνδυνος αφού εκ των πραγμάτων εμπλέκεται στην ψυχαγωγία των παιδιών μας!