Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης

Η ώρα είναι περίπου 2 το μεσημέρι. Στην οδό Διοσκούρων, ακριβώς έξω απο το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Σπάρτης σταματά ένα αυτοκίνητο σκούρο μπλε Σεβρολέτ ή Χιουντάι. Κατεβαίνουν τρείς κουκουλοφόροι ένοπλοι. Με βαρυοπούλα σπάνε την (χωρίς κάγκελα) τζαμαρία και εισβάλουν. Βρίσκονται ακριβώς στον χώρο του χρηματοκιβωτίου. Κάθε Παρασκευή μεσημέρι συγκεντρώνονται  στην Εθνική τα χρήματα απ’ όλες τις Τράπεζες της πόλης.

  Με την απειλή των όπλων (μάλλον καλάσνικοφ) σηκώνουν, μεγάλο  ποσό χρημάτων, περίπου 100.000 ευρώ. Βγαίνουν απο το κατάστημα έχοντας σηκωμένα τα όπλα. Ο 4ος συνεργός τους περιμένει με αναμμένη τη μηχανή. Αναπτύσσουν ταχύτητα, βγαίνουν στην Κ Παλαιολόγου κι εξαφανίζονται. Λίγα λεπτά αργότερα φθάνει η ομάδα «Δίας» κι εξαπολύει κυνηγητό.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα της Σπάρτης είναι το Κεντρικό Τραπεζικό κατάστημα του Νομού, φιλοξενεί και το ρευστό της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ οι προσόψεις του αποτελούνται όλες απο τζαμαρίες που δεν προστατεύονται απο κάγκελα.
Έρευνες για τις συνθήκες διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης. Οι ληστές άφησαν πίσω την βαρυοπούλα. Δείτε τα πρώτα πλάνα ώρα 2.15 και τι είπε στο notospress.gr αυτόπτης μάρτυρας που παρακολουθούσε τους ληστές σε απόσταση 10-15 μέτρων.
πηγή notospress.gr