Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Πραξικόπημα» στην Πελοπόννησος α.ε.

Για πραξικόπημα κάνουν λόγο Δήμαρχοι και Δημοσιογράφοι της Αργολίδας αναφορικά με την προσπάθεια να μεταφερθούν δωρεάν μετοχές της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος από την ΤΕΔΚ Αργολίδας στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Δήμαρχος Άργος Δημήτρης Καμπόσος εκτιμά ότι μεθοδεύτηκε « το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης» προς όφελος του Β’ Βαθμού που έτσι θα αποκτούσε το 51% των μετοχών μιας σημαντικής αναπτυξιακής εταιρείας. Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους ζητήθηκαν εξηγήσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν σε αυτή την εξέλιξη.
Η εφημερίδα «Ενημέρωση» κάνει λόγο για «Πραξικόπημα που στόχο έχει τον έλεγχο της Πελοπόννησος α.ε.» Η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο θέμα αναφέρει ότι: «το εγχείρημα της φιλικής προς τον Π Τατούλη απερχόμενης Διοίκησης της ΤΕΔΚ Αργολίδας δεν πέτυχε αφού δήμαρχοι της περιοχής κατέθεσαν την Τρίτη 19 Απριλίου αγωγή ακύρωσης της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της ΤΕΔΚ Αργολίδας και αίτηση αναστολής στο Μονομελές πρωτοδικείο Ναυπλίου βάσει των οποίων  εκδόθηκε απαγορευτική προσωρινή διαταγή».

Έμπειροι περι των κοινών βλέπουν ότι η αιρετή περιφέρεια αντιμετωπίζει πλέον πυρήνες προβλημάτων και αντίστασης είτε στη Μεσσηνία, είτε στην Αργολίδα, γεγονός που έχει προβληματίσει τους συνεργάτες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Πηγή notospress.gr