Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η Μαρία Δεληκωνσταντίνου στο notospress.gr

Την κάρδια της ανοίγει στο notospress.gr η ηθοποιός Μαρία Δεληκωνσταντίνου, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Σκάλα, σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηλία Μπόνο. Η Μαρία μιλά για τη γενέτειρά της, τις επαγγελματικές της δραστηριότητες και τα μελλοντικά της σχέδια στο χώρο της υποκριτικής.
Το ραντεβού για τη συνέντευξη είχε δοθεί στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Μαγούλα Σπάρτης, εκεί όπου όπως δηλώνει η ταλαντούχα ηθοποιός έχει παρακολουθήσει πολλές παραστάσεις προτού ξεκινήσει την επαγγελματική της καριέρα. Η Μαρία κερδίζει τις εντυπώσεις με την απλότητα και τη σεμνότητα της και αποδεικνύει ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από το κοινό, όταν εκτός από το ταλέντο αναδεικνύει και κάποιες πτυχές του χαρακτήρα του.

Οι σπουδές της Μαρίας είναι αξιοπρόσεκτες. Ξεκινώντας από την δραματική Σχολή «ΙΑΣΜΟΣ» - πτυχιούχος Υπ. Πολιτισμού 2010. Παρακολουθεί σεμινάρια με θέμα “Δανείζοντας Φωνές: Η Μεταγλώττιση στις ταινίες Animation”.- Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Σεμινάριο με θέμα “Υποκριτική του Μπρεχτ: Επικό Στο θέατρο παρακολουθεί θεωρητική και πρακτική τεχνική- Michael Seibel. Σεμινάριο με θέμα “Θέατρο κι Εκπαίδευση”- υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων. Είναι πτυχιούχος του “Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία”- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποκτά μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα “Παιδική Λογοτεχνία”.
Την βλέπουμε στο θέατρο:  “Νεκρική Ωδή στον Federico Garcia Lorca” -δραματοποιημένη ποίηση του Lorca- σκην. Β. Ρίτσος- Θέατρο Έναστρον. Συμμετέχει στην 1η Διεθνή Συνάντηση Πανεπιστημιακών και Νεανικών Θιάσων, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001- 04, με το Θεατρικό έργο για παιδιά του Ευγένιου Τριβιζά “Τα γουρουνάκια κουμπαράδες”, στην Αρχαία Ολυμπία.
Στην τηλεόραση κερδίζει τις εντυπώσεις εμφανιζόμενη στις σειρές: “Μαρία η άσχημη” – Μελίσσα- σκην. Θ. Κωνσταντόπουλος- MEGA. “Μια στιγμή δυο ζωές”- Γιατρός- σκην. Δημ. Αρβανίτης- MEGA. “Τύχη Βουνό”- Ντόρα- σκην. Δημ. Αρβανίτης- ΑΝΤ1. “Έρωτας”- Άννα- σκην. Κ. Κωστόπουλος- ΑΝΤ 1. “Τα Μαχαιρώματα”- νοσοκόμα Ερυθρού Σταυρού- σκην. Α. Μορφονιός- ΑΝΤ 1. “Ζευγάρια”- σκην. Γρ. Καραντινάκης- ΑΝΤ 1.
Δοκιμάζεται στον Κινηματογράφο: “Πέρα για πέρα ψέμα” (Μικρού μήκους)– Ελένη- σκην. Μιχάλης Φελάνης. “Οι Αδιάφοροι” (Μεγάλου μήκους)- σκην. Γιώργος Ανδρέου.
Κάνει το Speakage στο ντοκυμανταίρ “Heavy Trails- Ταξίδι στην άκρη του κόσμου” - σκην. Γιώργος Ανδρέου. Συμμετέχει στην Τελετή Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” και εθελοντική εργασία. Οργανώνει την “Πιτσιρικούπολη”: θεατρικό παιχνίδι, καλές τέχνες, κατασκευές, παρουσίαση καθημερινού προγράμματος. – σκην. Δημ. Αρβανίτης.
Δείτε το video