Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ισχυρή εντολή στο Σταύρο Αργειτάκο (55,4%)

Μια νέα εποχή, πραγματική, αρχίζει στον νέο Δήμο Σπάρτης με αφετηρία την 14η Νοεμβρίου 2010. Ο Σταύρος Αργειτάκος εξελέγη Δήμαρχος Σπάρτης με ποσοστό 55,40%. Μετα απο μία προεκλογική περίοδο για γερά νεύρα, νέα δεδομένα και αρκετό σασπένς ο Σταύρος Αργειτάκος και οι συνεργάτες του κατόρθωσαν να πείσουν πολίτες απ’ όλο το πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό φάσμα ότι η πρότασή τους είναι ρεαλιστική κι έχει την προοπτική που χρειάζεται ο τόπος.
Με 9.971 ψήφους και ποσοστό και διαφορά 10,8 ποσοστιαίων μονάδων αναλαμβάνει τη Δημαρχεία και καταλαμβάνει 25 έδρες.
Ο Κώστας Φούρκας θεωρώντας ότι έχε πληγεί απο την αποχή αναλαμβάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 44,60% και 8.027 ψήφους καταλαμβάνοντας 12 έδρες. Απο τον Α’ γύρο ο Βαγγέλης Βαλιώτης καταλαμβάνει 4 έδρες.
Η τιμή και η ευθύνη που έχει να διαχειριστεί ο Σταύρος Αργειτάκος είναι μεγάλη. Η ενισχυμένη εντολή από τους ενωμένους πολίτες του νέου Δήμου αποτελεί εντολή για αλλαγή πλεύσης, νοοτροπίας και αποτελεσματικότητας σε έναν Δήμου που πρέπει να κερδίσει όχι μόνο το χαμένο έδαφος αλλά και το στοίχημα του «Καλλικράτη»΄
Το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου γύρω στις 8.45 μ.μ. κατέφθασε στο εκλογικό του κέντρου καταχειροκροτούμενος (δες φωτο) και απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα, έχουμε το μέτωπο καθαρό, πήραμε μια μεγάλη νίκη, απο αύριο δουλειά...» Αναφέρθηκε στη συμβολή κάθε ενεργού πολίτη, στην καλή συνεργασία όλων των υποψηφίων, στην ενεργό συμμετοχή και στήριξη απο τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο και στην οικογένειά του. Αφιέρωσε, κατασυγκινημένος τη νίκη αυτή, σε ένα παλιό καλό συνεργάτη, στον αείμνηστο Νικόλαο Βαχαβιώλο.
Το εκλογικό του Στ Αργειτάκου επισκέφθηκε με συνεργάτες του ο Κώστας Φούρκας για να συγχαρεί για την νίκη του έναν πολιτικό αντίπαλο απο τα παλιά.