Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αισιόδοξος ο Τατούλης για αειφόρο ανάπτυξη στην Πελοπόννησο

«Είμαστε σήμερα εδώ για να σας προσφέρουμε ως αντίδωρο στην αγάπη και την εμπιστοσύνη σας την επαναβεβαίωση ότι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις να υπηρετήσουμε τον τόπο». Με αυτή τη φράση άνοιξε την επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους της Λακωνίας ο νέος και πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Απευθυνόμενος από κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης σε όλους τους Λάκωνες επανέλαβε ότι ο «Καλλικράτης» είναι η τελευταία ευκαιρία για να αλλάξει πορεία ο τόπος. «Το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε, είναι νίκη όλων των πολιτών. Στους πολίτες βλέπουμε μόνον συμμάχους. Οι πόρτες της Περιφερειακής Διοίκησης Λακωνίας θα είναι ανοικτές για όλους…». Ο κ Τατούλης αναφερόμενος στην ευθύνη που ανέλαβε ο Συνδυασμός του τόνισε: «μας γεμίζει υπερηφάνεια για τον αγώνα που θα κάνουμε. Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα νίκη μας  καθιστά την υπερβατική πρωτοβουλία μας  ορόσημο. Το εκλογικό αποτέλεσμα της Πελοποννήσου ενδιέφερε πολλούς. Όλη τη χώρα. Το εγχείρημα πέτυχε. Το επιμελημένο σχέδιο δράσης μας απέδωσε. Δεν σταθήκαμε στην υποσχεσιολογία.». Ο νέος Περιφερειάρχης, περιστοιχιζόμενος από τους συνεργάτες του στο ψηφοδέλτιο Λακωνίας ανέφερε με έμφαση ότι: «¨Ένα επιτελείο δουλεύει σήμερα, εμβαθύνει και πρακτικοποιεί το σχέδιο δράσης που απ’ ότι φαίνεται θα αποτελέσει τον «μπούσουλα πολιτικής» για όλη τη χώρα. Όραμά μας είναι οι πολιτικές μας, εν μέσω κρίσης, να φέρουν την Πελοπόννησο στην πρώτη γραμμή ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια». Ο κ Τατούλης στάθηκε στο γεγονός ότι πρώτος ο συνδυασμός του «Νέα Πελοπόννησος» έθεσε το θέμα της «Τοπικής Οικονομίας» και υπογράμμισε: «Μιλήσαμε πρώτοι σε αυτή τη χώρα για την Τοπική Οικονομία. Ο άνεμος που πνέει στα πανιά μας είναι ούριος και το ταξίδι της ανάπτυξης ασφαλές. Ο στόχος μας είναι στα επόμενα 3 ½ χρόνια η Πελοπόννησος να εγγραφεί ως η 1η Περιφέρεια που θα συνδεθεί και θα ταυτίζεται με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες ενώ το σχέδιο ανάπτυξής της θα χαρακτηρίζεται από την αειφορία του».
Ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας να συνεργαστούν με την αιρετή περιφέρεια με αρχές δεοντολογίας και υπηρετώντας την αλήθεια, χαρακτηρίζοντας αναγκαία τη συνεργασία για την επίτευξη ενός βασικού στόχου: την ενεργοποίηση των πολιτών και των εθελοντών.
Σχετικά με τη διαδικασία λειτουργίας του Λακωνικού σκέλους του Συνδυασμού έκανε γνωστό ότι η τακτική συνέλευση της Λακωνίας θα γίνεται κάθε 45 ημέρες με συντονίστρια την Αντιπερειφερειάρχη κ Ντία Τζανετέα. Την αντζέντα θα θέτουν οι Σύμβουλοι της Λακωνίας και η Αντιπεριφερειάρχης θα διατυπώνει το «δια ταύτα».. Η ολομέλεια του Συνδυασμού  θα συνέρχεται κάθε 4 μήνες με πρώτη αυτή στις αρχές Δεκεμβρίου 2010 στην Καλαμάτα. Σχετικά με τη Λακωνία τόνισε ότι οι συνεργάτες του επεξεργάζονται ήδη θέματα και λύσεις που αφορούν στην προώθηση της παραγωγής εσπεριδοειδών ενώ θύμισε ότι από 1/1/2011 η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την απειλή μεγάλων προστίμων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Για την επίλυση του προβλήματος αυτού ήδη εργάζονται με γνώμονα πρώτα την απόδοση υπολοίπων διαχείρισης που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και θα τίθενται υπό τον έλεγχο των ίδιων των πολιτών.