Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πανωλεθρίαμβος...

Γνωρίζετε το νέο βιβλίο που εκδόθηκε στην Αθήνα; Αναφέρεται στον κίνδυνο που υπάρχει όταν μέσα απο τον θρίαμβο γεννιέται ο όλεθρος ή όταν μέσα απο τον όλεθρο πηγάζει η ελπίδα της νίκης. Ο τίτλος του βιβλίου ταιριάζει γάντι ως περιγραφή της προεκλογικής περίοδου στο Δήμο Σπάρτης. Και τον όλεθρο είδαμε, και την θριαμβολογία... Πάνω απ’ όλα όμως καταλάβαμε ότι αυτό που παραμένει ανίκητο είναι η αλαζονεία!
Όλο και πιο συχνά διαβάζουμε στον τύπο επιθέσεις σε πρόσωπα (και υπολήψεις). Επιθέσεις που τελικά θα επιφέρουν τον όλεθρο σε αυτόν που επιτίθεται ως θριαμβευτής, επιθέσεις που τελικά  εδραιώνουν τον θρίαμβο στις συνειδήσεις εκείνων που έχουν μέτρο, αισθητήριο και κριτήριο.
Την Πέμπτη το βράδυ απευθύνεται στους Δημότες του νέου Δήμου ο Σταύρος Αργειτάκος. Την Παρασκευή, ομοίως ο Κώστας Φούρκας ενώ την Τετάρτη ο Βαγγέλης Βαλιώτης. Ας ελπίσουμε ότι ψύχραιμα και έντιμα θα απευθυνθούν στους πολίτες και θα δεσμευθούν για τα προγράμματά τους.
Αν επίμονα κάποιοι συνεχίσουν τον αρνητικό λόγο, αν ζητήσουν την καταψήφιση των άλλων και όχι την υπερψήφισή τους τότε να είναι σίγουροι ότι ο τίτλος του κειμένου μας θα επαληθευτεί εις βάρος τους απο την πρώτη μάλιστα Κυριακή.
Ο πολίτης του Δήμου δεν κουράστηκε μόνον απο τα δρώμενα της ακέφαλης Δημαρχείας Αντωνάκου. Κουράστηκε ήδη απο την αλαζονεία εκείνων που έρχονται ως «σωτήρες» και τιμητές των πάντων. Κουράστηκε απο την επίμονη κινδυνολογία.
Αναζητά έντιμους, πρώτα, και ικανούς, μετά, αιρετούς εκπροσώπους. Πρόσωπα που θα τιμήσουν την ψήφο του πολίτη είτε αναδειχθούν νικητές είτε ηττηθούν. Πολιτικούς που σέβονται τη Δημοκρατία και τις αρχές της, όσο σκληρές και αν είναι για τους ηττημένους. Ο πολίτης θέλει κρίση στην κάλπη, θέλει και τους τρείς επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπηρετούν το λαό. Θα το αντέξουν...