Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Στην τελική ευθεία με αγωνία και ντιμπέιτ ;

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες» και «Νέα Εποχή». Οι επικεφαλής μετρούν τις δυνάμεις τους και παρατάσσουν και πάλι τους υποψήφιους στο κυνήγι πλέον της νίκης και όχι του σταυρού. Τα επιτελεία συσκέπτονται και δίνουν πότε ψύχραιμες και πότε ρηξικέλευτες κατευθύνσεις.
Ο Σταύρος Αργειτάκος αναλύοντας τα αποτελέσματα διαπιστώνει ότι έλεγξε το προεκλογικό παιχνίδι. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Κώστας Φούρκας πήρε πάνω του το παιχνίδι αφού στενοί συνεργάτες του δεν άντεξαν την κόντρα κι έσπασαν. Ο Βαγγέλης Βαλιώτης παρατηρεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις χωρίς να έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα.
Στις δηλώσεις τους οι υποψήφιοι  αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Σταύρος Αργειτάκος: … «Οι Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης δώσαμε έναν καλό και έντιμο αγώνα με αφετηρία τις Αρχές και τις Αντλίες μας. Η αποφασιστική παρουσία όλων την Κυριακή 14 Νοεμβρίου είναι το ξεκίνημα για την αλλαγή νοοτροπίας, τη μεγάλη νίκη και την πρόοδο του τόπου μας. Σας καλώ ενωμένοι να σφραγίσουμε δυναμικά αυτό που ξεκινήσαμε».
Κώστας Φούρκας: « Η ψήφος των πολιτών του Νέου Δήμου Σπάρτης που προσήλθαν στις κάλπες είναι δεδομένη και σεβαστή… Είναι σαφές πως η πρωτοφανής «Αποχή» επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών και στη Σπάρτη, ως έκφραση αποστροφής στο πολιτικό σκηνικό και την όποια μορφή εξουσίας… Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά την προσεχή Κυριακή στις κάλπες και να επιλέξουν το συνδυασμό, που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο και πιο αξιοπρεπές μέλλον για όλους μας»
Ο Κώστας Φούρκας με ανακοίνωσή του καλεί τον Σταύρο Αργειτάκο σε αντιπαράθεση στην Τηλεόραση της ΕΡΤ και σε κανάλι τοπικής εμβέλειας.
Η συγκεκριμένη πρόταση θα ήταν ενδιαφέρουσα και θα είχε νόημα αν την προέβαλε τοπικό μέσο με υψηλή τηλεθέαση στον νέο Δήμο Σπάρτης, στο οποίο το πάνελ των δημοσιογράφων που θα απευθύνουν τις ερωτήσεις θα αποτελείται από δημοσιογράφους της Σπάρτης που γνωρίζουν πρόσωπα και προγράμματα των συνδυασμών. Για παράδειγμα μια αναμέτρηση την Πέμπτη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Ελλάδα tv θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και θα συνέβαλε στην ενημέρωση των πολιτών. Ο κ Αντώνης Φελούρης κάλλιστα μπορεί να διευθύνει πάνελ των τριών διευθυντών των τοπικών εφημερίδων, ή των τριών δημοσιογράφων των ενημερωτικών ραδιοφώνων της πόλης, που θα έθεταν ερωτήσεις στους δύο υποψήφιους. Μια τέτοια αναμέτρηση θα ήταν χρήσιμη και καλό θα ήταν να την αποδεχθούν άμεσα οι υποψήφιοι.