Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας του Facebook «πιο ευάλωτη σε κυβερνοεγκληματίες»

Το Titan, η νέα υπηρεσία του Facebook που συνδυάζει email, chat και άλλα εργαλεία επικοινωνίας, είναι πιο ευάλωτη στην...
 υποκλοπή δεδομένων σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, εκτιμά η γνωστή εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Titan.

«Οι χρήστες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι νέες λειτουργίες αυξάνουν την επιφάνεια επιθέσεων στην πλατφόρμα του Facebook και καθιστούν τους προσωπικούς λογαριασμούς πιο ελκυστικούς για παραβίαση από κυβερνοεγκληματίες» προειδοποιεί o Γκράαμ Κλάλεϊ, ανώτερος σύμβουλος τεχνολογίας της Sophos.

«Οι λογαριασμοί του Fecebook θα συνδέονται στο εξής με πολύ περισσότερα άτομα από τους κοινωνικούς κύκλους των χρηστών. Αυτό ανοίγει νέες ευκαιρίες για επιθέσεις που οδηγούν σε περιστατικά πλαστοπροσωπίας» δήλωσε στο AFP.

Η Sophos επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα οι χάκερ προτιμούν να στέλνουν spam από λογαριασμούς του Facebook, αφού οι χρήστες είναι πιθανότερο να πιστέψουν ότι το μήνυμα προέρχεται από κάποιον φίλο.

Η εταιρεία ανησυχεί και για το ενδεχόμενο υποκλοπής των δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα στους διακομιστές του Facebook: «Οι χρήστες πρέπει επίσης να έχουν υπόψη ότι το Facebook θα αποθηκεύει ένα πλήρες αρχείο με τις επικοινωνίες τους με άλλα πρόσωπα. Αυτό εγείρει ανησυχίες για το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα αν πέσουν σε λάθος χέρια» εξήγησε ο Κλάλεϊ.

Ο σύμβουλος της Sophos ζήτησε από τους υπεύθυνους του Facebook να εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας, και παράλληλα συνέστησε στους χρήστες να χρησιμοποιούν «δύσκολους» κωδικούς πρόσβασης, να ενημερώνουν τακτικά το λογισμικό προστασίας του υπολογιστή και να προσέχουν ποιες εφαρμογές συνδέουν στα προφίλ τους

in.gr