Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το Δεκέμβριο η πρώτη εκτίμηση της πορείας εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο.


Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους θα εφαρμοστεί κανονικά, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το Δεκέμβριο θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση της πορείας εφαρμογής του.

Το ίδιο επανέλαβε και ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), και τον αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή απόφαση της ΠΟΕΣΕ να επαναφέρει τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων, υποστηρίζοντας ότι ο αντικαπνιστικός νόμος έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου των καταστημάτων.

Οι εκπρόσωποι ζήτησαν από τον υφυπουργό Υγείας τροποποίηση ή αναστολή του νόμου σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος .

Ο κ. Τιμοσίδης από την πλευρά του δήλωσε: «Ο νόμος είναι νόμος του κράτους και αφορά τη δημόσια υγεία, το κοινό συμφέρον, τα παιδιά μας. Παράλληλα με την απαγόρευση του καπνίσματος βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα ενημέρωσης του κόσμου για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, της χρήσης αλκοόλ και της χρήσης ουσιών. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη δύο Εθνικά Σχέδια Δράσης για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων».
Πηγή:skai.gr