Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δημοσιοποιείται το πρόβλημα παραβατικών
συμπεριφορών στην Τραπεζοντή Φάριδος

Δημοσιεύσαμε προ ημερών την έντονη διαμαρτυρία πολιτών της Τραπεζοντής σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν απο την παραβατική ( ενίοτε κι εγκληματική) συμπεριφορά προσώπων και ομάδων που διαβιωνουν κάτω απο απερίγραπτες και απαράδεκτες συνθήκες.
 Οι πολίτες κατήγγειλαν συνήγορο του Πολίτη:
“Οι δημότες του Δημοτικού διαμερίσματος Τραπεζοντής Δήμου Φάριδος με την παρούσα Διαμαρτυρία – Καταγγελία θέτουμε προ των ευθυνών τους κάθε υπεύθυνο πρόσωπο, φορέα και αρχή σχετικά με την τραγική υποβάθμιση της ζωής και της αξίας του τόπου μας.
Συγκεκριμένα οι πολίτες που υπογράφουμε το παρόν έγγραφο καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την προκλητική, βάρβαρη, παραβατική κι επικίνδυνη διαβίωση προσώπων και ομάδων μέσα στο δημοτικό διαμέρισμα Τραπεζοντής που έχει ως αποτέλεσμα κατά την εκτίμησή μας:
– την γενικότερη υποβάθμιση της καθημερινής ζωής
– την συνεχή απειλή της τάξης και της ασφάλειας
– την απειλή της δημόσιας υγείας
– την απειλή της κοινής ησυχίας και των συνθηκών που χαρακτήριζαν χρόνια ως φιλήσυχη την περιοχή
– την καταστρατήγηση Εθνικών και Δημοτικών νόμων και αποφάσεων
– την υποβάθμιση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών
– την μείωση της αντικειμενικής αξίας και σημασίας της περιοχής
– την αποτροπή επενδυτών και μετοίκων από την εγκατάσταση τους στην περιοχή
– την έκθεση προσώπων και περιουσιών σε έκνομες και παραβατικές πράξεις
– την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού που διακατέχεται από φόβο και τρόμο
– την δυσφήμιση της περιοχής κ.α.
Μετά από επανειλημμένες καταγγελίες, αναφορές και διαμαρτυρίες προς κάθε αρχή κι εξουσία θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι από το Σύνταγμα και το Νόμο να προασπίζουν τα συμφέροντα των πολιτών είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν το βάρος της τεκμηρίωσης και απόδειξης των καταγγελλομένων από εμάς τους πολίτες και να εντοπίσουν αιτίες, πρόσωπα και κίνητρα της κατάστασης που έχει πλέον απασχολήσει όλους τους ενεργούς, προοδευτικούς και φιλήσυχους πολίτες ευρύτερα, όπως και τον τύπο.
Η κοινωνία της Τραπεζοντής δεν θα ανεχθεί άλλο ούτε την εξόφθαλμη τραγική υποβάθμισή της περιοχής ούτε την υπεκφυγή όσων είναι είτε απολύτως είτε μερικώς αρμόδιοι για την τήρηση της νομιμότητας και την διασφάλιση των συνθηκών προόδου και ανάπτυξης.
Οι πολίτες θα προσφύγουμε στο εξής σε κάθε αρμόδια αρχή Ελλάδας κι Ευρωπαϊκής Ένωσης επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου και δημοκρατικού δικαιώματός μας.
Πιθανή απραξία, αδιαφορία ή σύγχυση των αρμοδίων θα βαρύνει αυτούς και μόνον, τυπικά και ουσιαστικά.”
________________________________________________________________

Ο βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα αναφέρει:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
1. κ. Χρ. Παπουτσή
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2. κ. Λ. Λοβέρδο
Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης
Θέμα:«Υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου κατοίκων Τραπεζοντής Δήμου Φάριδος»
Με πρόσφατο δημόσιο έγγραφό τους οι δημότες του Δημοτικού Διαμερίσματος Τραπεζοντής του Δήμου Φάριδος Λακωνίας καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται έντονα για την υποβάθμιση της περιοχής και κατ’ επέκταση των όρων διαβίωσής τους εξαιτίας της παρουσίας και της δράσης συγκεκριμένων προσώπων και ομάδων. Ειδικότερα οι κάτοικοι καταγγέλλουν ομάδες αθίγγανων που εμφανίζουν έντονη παραβατική συμπεριφορά εις βάρος της δημόσιας τάξης και του αισθήματος ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι υπόλοιποι πολίτες, συνιστούν οι εστίες τους απειλή για τη δημόσια υγεία, καταστρατηγούν κάθε έννοια έννομης τάξης με την αυθαίρετη συμπεριφορά τους και τη μη τήρηση των νόμων, προκαλούν οικονομικές συνέπειες με τη μείωση της αντικειμενικής αξίας της περιοχής και την αποτροπή κάθε επένδυσης και αναπτυξιακής προσπάθειας, καθώς και την αμαύρωση της εικόνας ολόκληρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Τραπεζοντής.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης και των συνεπειών της στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τραπεζοντής του Δήμου Φάριδος Λακωνίας, με στόχο πάντα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων;

Ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης στα πλαίσια των δυνατοτήτων που δίνει ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος κατέθεσε Αναφορά - με συννημένη την καταγγελία στην Βουλή των Ελλήνων δηλώνοντας “παρών” στις διεκδικήσεις των πολιτών. Μετα την δημοσιοποίηση του θέματος πολίτες της Τραπεζοντής συντάσσονται και ενώνουν τη φωνή τους για την εξάλειψη του φαινομένου υποβάθμισης του χωριού τους.