Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Το Σάββατο τα σπουδαία για το Δήμο Σπάρτης

Φαίνεται να εκτονώνεται η κρίση που προήλθε από την ένταση το βράδυ κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Σπάρτης (17/10/2010). Η καθυστερημένη, κατά 30 δευτερόλεπτα, κατάθεση του δημοτικού συνδυασμού «Νέα Εποχή» του Κώστα Φούρκα από τον στενό συνεργάτη του και υποψήφιο σύμβουλο Γιάννη Ράλλη πυροδότησε αλυσιδωτές  αντιδράσεις από την πλευρά του συγκεκριμένου συνδυασμού που προχώρησε σε δημόσιες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις αναζητώντας τους υπάιτιους έξω από το συνδυασμό. Ο ισχυρισμός περι προπηλακισμών και τραμπουκισμών ως αιτία της καθυστέρησης φαίνεται να πέφτει στο κενό αφού ούτε το ήθος του κ Αργειτάκου ούτε και τα γεγονότα το επιτρέπουν ή το επιβεβαιώνουν. Η δήλωση μάλιστα του κ Ράλλη την επομένη ήταν σαφής και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν επεισόδια ή γεγονότα που να εμπόδίσαν την είσοδό του στο Πρωτοδικείο.
Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε αν η όποια ολιγωρία του συνδυασμού «Νέα Εποχή» θα του στοιχίσει την αποχώρησή του από τις εκλογές.
Ο κ Φούρκας επιμένει με δηλώσεις του και πυροδοτεί το κλίμα, ο κ Αργειτάκος συνιστά ψυχραιμία και ο κ Βαλιώτης εκτιμά ότι έμπειροι αυτοδιοικητικοί δεν χάνουν τις προθεσμίες.