Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μοιραία η καθυστέρηση της «Νέας Εποχής»…Εκπρόθεσμος ο Κώστας Φούρκας!

Μοιραία στάθηκε η καθυστέρηση υποβολής της δήλωσης κατάρτισης του Συνδυασμού «Νέα Εποχή» του Κώστα Φούρκα. Το Tριμελές Συμβούλιο Πρωτοδικών Σπάρτης αποφάσισε, σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου, με ψήφους 2-1 ότι η υποβολή είναι εκπρόθεσμη (εκτός χρόνου) κι έτσι δεν ανακηρύχθηκε ο συγκεκριμένος δημοτικός συνδυασμός. Το σοκ για συνεργάτες και φίλους του συνδυασμού είναι μεγάλο αφού πλέον ο συνδυασμός δεν μπορεί να μετέχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Ο κ Φούρκας έχει βέβαια το δικαίωμα  προσφυγής εντός 5 ημερών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τριπόλεως το οποίο θα αποφανθεί αρμοδίως σε δεύτερο βαθμό.
Το Πρωτοδικείο Σπάρτης ελέγχοντας σύμφωνα με τον Νόμο 3852 του 2010 ( Άρθρα 19 και 20) το εκπρόθεσμο της υποβολής, που είναι βασική προυπόθεση που πρέπει να πληρεί ο κάθε συνδυασμός, αποφάσισε ότι υ υποβολή είναι εκπρόθεσμη αφού το Πρακτικό Παραλαβής του Πρωτοδικείου αναγράφει χρόνο 33 δευτερόλεπτα της 18ης Οκτωβρίου 2010 ενώ η προθεσμία έληγε στις 12 νυκτερινή ώρα της 17ης Οκτωβρίου.
Το ερώτημα είναι αν είναι εφικτή η κατάθεση κι εκδίκαση κι έκδοση απόφασης μέχρι την 7η Νοεμβρίου 2010.
Πολιτικά ο δημοτικός συνδυασμός του σημερινού Νομάρχη δέχθηκε καίριο πλήγμα αφού πλέον κλυδωνίζεται η ηρεμία και η ψυχραιμία των μελών του συνδυασμού. Σε ότι αφορά τα αίτια της μοιραίας καθυστέρησης θα πρέπει πλέον να αναζητηθούν μέσα στον συνδυασμό του κ Φούρκα ενώ θα ήταν παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης. Η παραδοχή απ’ όλους τους υποψήφιους δημάρχους ότι οι συνδυασμοί κρίνονται στην κάλπη είναι κραταιή αφού όμως προηγουμένως έχουν τηρηθεί όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία.
Στην πιθανή περίπτωση προσφυγής και δικαίωσης του κ Φούρκα από το Διοικητικό ΠρωτοδικείοΤριπόλεως προκηρύσσονται και πάλι εκλογές στο Δήμο Σπάρτης.