Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χάσαμε την ουσία στο δρόμο από το «εκπρόθεσμο» στους «τραμπουκισμούς»

Τις διαφωνίες και την άκρατη φημολογία γύρω από τις εκλογές στο Δήμο Σπάρτης τη διαδέχθηκαν οι σκληρές ανακοινώσεις. Ο Συνδυασμός του Κώστα Φούρκα σε ανακοίνωσή του θεωρεί ως υπεύθυνους για την καθυστέρηση υποβολής του συνδυασμού τους οπαδούς του Σταύρου Αργειτάκου. Καλόν θα ήταν αν υπάρχουν καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα να γίνουν αναφορές σε επώνυμα. Υπάρχει μια κυλιόμενη αποφυγή ανάληψης της ευθύνης από τους στενούς συνεργάτες του κ. Φούρκα. Αν αναπτυχθεί ο γνωστός και ανέξοδος ρεβανσισμός τότε μόνο αρνητικές επιδόσεις θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στην προεκλογική περίοδο.
Από την άλλη πλευρά ο συνδυασμός του Στ. Αργειτάκου θα πρέπει, κάποια στιγμή να μιλήσει διεξοδικά για το πρόγραμμα και τα σχέδιά του. Το κρίσιμο σώμα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δεν ψηφίζει πρόσωπα και ονοματολόγια, ψηφίζει προγράμματα κι έργα και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και οι δύο υποψήφιοι, Αργειτάκος και Βαλιώτης αλλά και ο κ. Φούρκας. Ο δημότης πλέον θέλει συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις τόσο για την καθημερινότητα του όσο και για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Η φημολογία για την αναμέτρηση Αργειτάκου – Βαλιώτη είναι επιπόλαιη. Η ομαδόν μετακίνηση ψηφοφόρων από τον Κ.Φούρκα στο Β.Βαλιώτη είναι άστοχος ισχυρισμός αφού ακόμα είναι ανοικτό το θέμα της καθόδου του κ Φούρκα, αναμένοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι οποιοδήποτε σενάριο θέλει τους ψηφοφόρους άβουλα όντα που μπορεί να τα οδηγούν από εδώ και από εκεί, είναι καταδικασμένο και ύποτπο. Οι δημότες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν και γνώση κι ένστικτο και κρίση. Η ουσία βρίσκεται στα προγράμματα και στον αν είναι ρεαλιστικά και κατάλληλα για την εποχή και τον Δήμο.