Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση Δαβάκη για το προβληματικό δίκτυο της ΔΕΗ στη Λακωνία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες πολίτες στην ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τους, από τις συνεχείς διακοπές και βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο της ΔΕΗ, μετέφερε με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Λάκωνας Βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.
Στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης, καλεί την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη  αλλά και την Διοίκηση της ΔΕΗ να προβούν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να εξαλειφθεί το ταχύτερο δυνατόν το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο, το οποίο προκαλεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά όλης της Λακωνίας.
Όπως αναφέρει ο κ. Δαβάκης, οι διακοπές και οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση, αυξάνονται δραματικά κατά τους θερινούς μήνες όπου παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες στο Νομό, αλλά και το φθινόπωρο όπου κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες βροχοπτώσεις.  Και όλα αυτά συμβαίνουν στη Λακωνία, η οποία διαθέτει μερικούς από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας.
Έτσι, οι Λάκωνες δικαιολογημένα αγανακτούν έναντι της ΔΕΗ, όταν ενώ ήδη πληρώνουν ακριβά το τιμολόγιο της, σε σχέση με τις υπηρεσίες που αυτή παρέχει, ενημερώνονται από τα ΜΜΕ ότι επίκεινται και νέες αυξήσεις, η οποίες μάλιστα θα βαρύνουν τα οικιακά τιμολόγια.
Επίσης ένα επιπλέον ζήτημα που αναφέρει στην παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης είναι η εμφανής μείωση του προσωπικού της ΔΕΗ στη Λακωνία, ύστερα και από την αύξηση των αιτημάτων για συνταξιοδότηση, με τους τεχνικούς πλέον να μην επαρκούν για την αποκατάσταση των βλαβών.
Πηγή notospress.gr