Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Mέτρησαν δυνάμεις και συνοχή...

Ήταν η πρώτη, για κάποιους και η παρθενική, συνεδρίαση του Πολυμελούς Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Με την ισχύ του «Καλλικράτη» προέκυψε ένας μεγάλος νέος δήμος- πρωτεύουσα, με δημοτική αρχή υπο τον Σταύρο Αργειτάκο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τον Κώστα Φούρκα και της ελάσσονος τον Βαγγέλη Βαλιώτη.
Στο πρώτο, αυτό, δημοτικό συμβούλιο έγινε από  προεδρείο μια καταρχήν εν ημέρωση για τον κανονισμό λειτουργίας των   συνεδριάσεων ενώ ομολογήθηκε η ανάγκη διόρθωσης του τύπου των προσκλήσεων που αποστέλλονται σε αιρετούς και φορείς.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ Αργειτάκος εξήγησε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα στεγαστούν σε κτίριο απέναντι από το υπάρχον νέο κτίριο του Δήμου ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες και η Πολεοδομία στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυστρά.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τρία. Το πρώτο αφορούσε την επιδίωξη  της πλειοψηφίας να μείνει αυτόνομος ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου. Το θέμα εισηγήθηκε ο κ Δήμαρχος αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει τελικά την προβλεπόμενη πλειοψηφία των 2/3 εφόσον οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν αναβολή. Το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.  
Πηγή notospress.gr