Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Καταγγέλουν αποφάσεις «άσχετων» που υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας προκαλεί Καλομοίρη και Γιώτη
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Λακωνίας καταγγέλλει την απόφαση του
Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης να υιοθετήσει την απαράδεκτη εισήγηση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Παρασκευά Καλομοίρη και του μέλους του Δ. Σ κ. Αλέκου Γιώτη σχετικά με την μορφή των εφημεριών του νοσοκομείου και των όμορων κέντρων υγείας. Η Ένωση στην καταγγελία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Από μη σχετικούς όμως με τον χώρο της υγείας δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο παρά μια αφελή και επικίνδυνη προσπάθεια περιστολής του κόστους εφημερίας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’όψιν οι δραματικές συνέπειες στην ποιότητα των υπηρεσιών. Συνηγόρησαν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν ότι οι προσωπικές τους γνωριμίες θα τους λύσουν τυχόν προβλήματα υγείας όταν έρθει η ανάγκη, καθώς έτσι έχουν μάθει μέχρι τώρα να αντιμετωπίζουν τα δημόσια αγαθά.
Μας εξέπληξε όμως δυσάρεστα ο νεόκοπος Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας που στην πολυπόθητη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, αδιαφορώντας για την ασφαλή εφημέρευση του νοσοκομείου λειτούργησε ως βασιλικότερος του βασιλέως και εισηγήθηκε προτάσεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα, εις βάρος των πολιτών. Το αντιιατρικό του μένος, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για εφημερεύοντες γιατρούς και η σπουδή που επέδειξε στη σύνταξη και προώθηση ανασφαλούς προτύπου εφημέρευσης εν αγνοία των διευθυντών των τμημάτων και του Επιστημονικού Συμβουλίου δημιουργούν την εντύπωση ότι πιθανώς προσπαθεί να ευχαριστήσει την διοίκηση του Γ.Ν. Σπάρτης για την ανοχή που επέδειξε το διάστημα που ήταν αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης.
Δεδομένης της υποστελέχωσης και των σοβαρών προβλημάτων στην λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας η Ένωση γιατρών θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Σπάρτης που θα υποβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και καλεί τα μέλη της σε γενική συνέλευση την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων».
Την  καταγγελία υπογράφουν η πρόεδρος Χρύσα Ντοροβίτσα  και ο γραμματέας                         Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συζήτησε την καταγγελία Ένωσης Γιατρών Λακωνίας που ακολουθεί και συντάσσεται πλήρως με όσα καταλογίζει στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, τον οποίο καλεί να πάψει τις αθλιότητες περικοπής εφημεριών των συναδέλφων του. Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή του καλύπτει πλήρως την Ένωση Λακωνίας στις όποιες προσφυγές και κινητοποιήσεις προβεί.
Πηγή notospress.gr