Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης

Το μείζον ζήτημα των προβλημάτων που εντοπίζονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και των λοιπών κλιμακίων του Σώματος ανά τη Λακωνία, έθεσε προ ημερών στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο Βουλευτής του νομού κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
Σε συνεννόηση με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Λακωνίας, ο κ. Αποστολάκος κατέθεσε σχετική Αναφορά με την οποία επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στα κτίρια των πυροσβεστικών υπηρεσιών Λακωνίας, τα οποία δυσχεραίνουν και την εκτέλεση των καθηκόντων των στελεχών του Σώματος. Παράλληλα, ο Λάκωνας Βουλευτής καλούσε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των βλαβών.
Στην Απάντησή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από τον Ιούνιο του 2009 και κατόπιν εισηγήσεως του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, είχε εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) το έργο «Επισκευή – Διαμόρφωση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης» με προϋπολογισμό 300.000 €. Παρά όμως την παρέλευση από τότε σχεδόν 18 μηνών, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, ούτε κάποια παρέμβαση στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης.
«Με την πρόφαση της δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας, οι Υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν εγκρίνουν τις αναγκαίες πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. και συνεχώς αναβάλλουν την υλοποίηση του έργου. Ουσιαστικά η αποκατάσταση και η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Λακωνίας έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Η αδικαιολόγητη και προκλητική αυτή καθυστέρηση στην υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων είναι χαρακτηριστική της παράλυσης και της αναποτελεσματικότητας που διακρίνει τη κυβερνητική λειτουργία σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολάκος.

                                         ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
                                          ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ